Формы проявления разломных зон Приазовского геоблока УЩ в разновозрастных комплексах пород и рудоносность - Алехин, В.И.; Шагрова, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Встановлено, що розломні зони представлені сумами парагенезисів деформаційних структур, сформованими в окремі етапи розвитку цих зон, реконструйована еволюція тектонофізичних умов деформацій. Встановлено осередковий характер просторового розміщення ділянок багаторазових активізації розломних зон, які контролюють концентрацію рудної речовини. It is set that the breaking areas of the Priazovian block of the Ukrainian shield are presented by the sums of paragenesis of deformation structures, formed in the different stages of development of these areas, the reconstruction of evolution of tectonic and physical conditions of deformations has been done.Hearth character of the spatial distributing of areas of frequent activation of breaks has been set.