Скарби мідних монет Речі Посполитої, Московського царства та Прибалтійських володінь Швеції середини ХVІІ ст. з Сумщини - Курок, О.І.; Бакалець, О.А.; Клюєв, А.М. (Сіверщина в історії України, 2020)
Автори статті роблять спробу проаналізувати кількісний та
якісний склад скарбів (загублених гаманців) дрібних монет Речі Посполитої, Московського царства, Прибалтійських володінь Швеції 50–60-х років ХVІІ ст., виявлених у 2009–2019 рр. на території Глухівського району Сумської області, показують роль білонної
та мідної монети у грошовому обігу Сіверщини середини ХVІІ ст. The authors of the article attempt to analyze the quantitative and
qualitative composition of the treasures (lost purses) of small coins of the
Polish-Lithuanian Republic, the Moscow Kingdom, the Baltic possessions
of Sweden of the 1650s-1660s found on the territory of Hlukhiv and Romny
districts of Sumy region in 2009-2019; the role of the billon and copper
coins in the monetary circulation of the Sivershchyna (the North-Eastern
region of Ukraine) in the middle of the 17th century was shown.