Цифрова бізнес-модель промислового підприємства виробів - Музальова, В.О.; Майданюк, Н.В. (Control systems & computers, 2021)
Ціль роботи – провести порівняльний аналіз традиційних бізнес-моделей, заснованих на процесному підході керування промисловим підприємством і платформених цифрових бізнес-моделей, в основі яких лежить цифровізація бізнес-процесів протягом всього ланцюжка створення доданої вартості, а також розробка цифрової інформаційно-аналітичної платформи як системи нового покоління і нової цифрової бізнес-моделі виробництва. Результат. Розроблено цифрову інформаційно-аналітичну платформу, як нову бізнес-модель виробництва, яка представляє собою інтегровану інформаційну систему, що призвана забезпечити багатобічну взаємодію користувачів по обміну інформацією в цілях оптимізації бізнес-процесів та зниження загальних транзакційних витрат і підвищення ефективності виробництва. The purpose of the work is to conduct a comparative analysis of traditional business models based on the process approach of industrial enterprise management and platform digital business models, which are based on the digitalization of business processes throughout the entire value chain, as well as the development of digital information and analytical platform as new generation systems and a new digital business model of production. Results. Digital information and analytical platform have been developed as a new business model of production, which is an integrated information system, which is designed to provide multilateral interaction of users to exchange information in order to optimize business processes and reduce overall transaction costs and increase production efficiency.