Creation of a Visual Model of the Atomic Structure as a Possible Element of a Quantum Computer - Bilyk, V.K. (Control systems & computers, 2021)
Using only the laws of classical mechanics, a possible physical model of the structure of an atom as an element of a quantum computer — a cube is proposed. The stable motion of an electron in an atom is substantiated, which is provided not only by the motion in the main elliptical or circular orbit, but also by the additional motion of the electron around the main trajectory along the trajectory (helical line), the projection of which on the plane of the main orbit has the form of a cosine. It is shown why the trajectory of the electron is "smeared", and the electron does not fall on the nucleus and, in general, what keeps it in the sphere of influence of the nucleus. Мета статті — створення наочного (образного) уявлення про можливу модель структури атома для реалізації кубіта квантового комп'ютера. Результат. Показано, що стійкий рух електрона в атомі забезпечується не тільки рухом за основною еліптичною або круговою орбітою (що відомо з літератури), але й додатковим рухом електрона навколо основної траєкторії по спіралі, проекція якої на площину основної орбіти має вигляд косинусоїди (що не було відомо до цього). При обліку крім основних сил, які впливають на електрон (сил інерції, Кулона, відцентрових і Коріоліса), ще й додаткових сил (електромагнітної взаємодії, гіроскопічних і гравітаційних), структура атома має вигляд не просто орбіталі (кулі). У статті детально розкрито структуру всередині кулі: Траєкторія руху електрона має форму кулі (точніше еліпсоїда) з товщиною стінки (кірки), що дорівнює амплітуді розглянутої вище косинусоїди. При цьому, уздовж кола (еліпса) укладається ціле число косинусоїд.