Історія встановлення пам’ятника графу П.О. Румянцеву-Задунайському в Глухові - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті висвітлюється історія пам’ятника генерал-губернатору Малоросії, графу П.О. Румянцеву-Задунайському, від його
появи до знищення. На основі архівних документів досліджується
процедура встановлення статуї Румянцева в м. Глухові. Публікується проєкт улаштування пам’ятника архітектора О. Гросса. The article covers the history of the monument to the Governor-General of the
Little Russian Board, Earl P.O. Rumiantsev-Zadunaiskyi from his appearance to
destruction. Based on archival documents, the procedure for establishing the statue
of Rumiantsev in Hlukhiv is being investigated. The project of the monument of
architect O. Gross is published.