Малознані уродженці Кролевеччини – випускники Української господарської академії у Подєбрадах - Пластун, О.В. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті опубліковані дані, отримані з архівних документів
ЦДАВО України, що стосуються особових справ випускників Української господарської академії у Подєбрадах. Ці студенти народилися на Кролевеччині та воювали в лавах Армії УНР під час Української революції 1917–1921 рр.
Автор зосереджує увагу на особових справах п’ятьох студентів, які навчалися в цьому навчальному закладі протягом 1923–1933 рр. Дослідження має на меті популяризувати маловідомі імена часів Української революції 1917–1921 рр. у контексті локальної
історії на прикладі уродженців колишнього Кролевецького повіту. This article is based on archival sources of the Central State Archives of
Ukraine and State Archives of Sumy regi on. The researcher seeks to include in
the scientific circulation the names of little-known people who were born in
Krolevets region and studied at the Ukrainian Husbandry Academy in Podebrady.