Консолідовані документально-інформаційні ресурси як засіб збереження культурної спадщини - Сокур, Л.А. (Сіверщина в історії України, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням створення єдиної бази даних консолідованих документально-інформаційних ресурсів Шевченківського національного заповідника, представлених документами і музейними предметами, як засобу збереження
та популяризації історико-культурної спадщини. Здійснено аналіз представництва українських закладів культури, підсистемами яких є бібліотечні, архівні та музейні структури, у вітчизняних та міжнародних інтернет-порталах і базах даних. Визначено
основні етапи створення консолідованої бази даних документально-інформаційних ресурсів Шевченківського національного заповідника та їх входження в єдиний інформаційний простір, з метою
введення значного документально-інформаційного масиву в науковий обіг та приваблення цільової аудиторії. The article is dedicated to the to topical issues of creating a single
database of consolidated documentary and information resources of
the Shevchenko National Reserve, represented by documentary sources
and museum objects, from the position of preservation and promotion
of the historical and cultural heritage.