Задачі про найкоротші k-вершинні цикли та шляхи - Стецюк, П.І.; Соломон, Д.І.; Григорак, М.Ю. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
Робота присвячена побудові математичних моделей для задач про найкоротші цикли та шляхи, які проходять через задану кількість вершин орієнтованого графа. Такі цикли та шляхи називаються k-вершинними, де 1<k<n, n – кількість вершин графа. Работа посвящена построению математических моделей для задач о кратчайших циклах и путях, которые проходят через заданное количество вершин ориентированного графа. Такие циклы и пути называются k-вершинными, где 1<k <n, n – количество вершин графа. The paper is devoted to the construction of mathematical models for problems on the shortest cycles and paths, that pass through a given number of nodes of a directed graph. Such cycles and paths are called k-node, where 1<k <n, n is the number of nodes in the graph.