Дослідження селекційних властивостей алгоритму MULTI - Єфіменко, С.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2018)
У статті виконано дослідження селекційних властивостей алгоритму MULTI та представлено його удосконалену модифікацію MULTI-R. Основними особливостями модифікації є використання рекурентних процедур оцінювання параметрів та додаткова оптимізація структур моделей. Наведено результати експериментального дослідження алгоритму. The paper analyzes selective properties of the MULTI GMDH algorithm and presents its improved and revised version MULTI-R. This new version differs from the original algorithm by using a recurrent procedure of parameters estimation and additional optimizing the model structure. The numerical characteristics of the processing speed and structural accuracy of this algorithm are given В статье выполнено исследование селекционных свойств алгоритма MULTI и представлена его усовершенствованная модификация MULTI-R. Основными особенностями модификации является использование рекуррентных процедур оценивания параметров и дополнительная оптимизация структур моделей. Приведены результаты экспериментального исследования алгоритма.