Лінійні моделі оптимізації прогнозу стану пацієнта з параметрами, нелінійними відносно початкових умов - Павлов, В.А.; Носовець, О.К.; Давидько, А.Б.; Шапошник, О.Г.; Дяк, А.І. (Індуктивне моделювання складних систем, 2018)
В роботі формалізується розрахунок лікувальної стратегії для конкретного пацієнта, як рішення лінійної оптимізаційної задачі. Таке завдання формується із загальних моделей стану пацієнтів, визначених за даними моніторингу лікування в клінічній практиці. З метою підвищення адекватності розрахунку розглядаються оптимальної складності моделі, нелінійні щодо початкових умов та параметрів пацієнта. Наведено приклад розрахунку. The paper formalizes the calculation of the treatment strategy for a particular patient as a solution to a linear optimization problem. This task is formed from the general models of patients' states, determined by the patient treatment monitoring data in clinical practice. In order to improve the calculation adequacy, the optimal complexity models, nonlinear relative to the initial conditions and the patient parameters are constructed. An example of calculation is given. В работе формализуется расчет лечебной стратегии для конкретного пациента, как решение линейной оптимизационной задачи. Такая задача формируется из общих моделей состояния пациентов, определенных по данным мониторинга лечения пациента в клинической практике. С целью повышения адекватности расчета рассматриваются оптимальной сложности модели, нелинейные относительно начальных условий и параметров пациента. Приведен пример расчета.