Ієрархія задач і моделей управління та проблема інтелектуалізації кібернетичних систем - Шередеко, Ю.Л. (Індуктивне моделювання складних систем, 2018)
Розглянуто можливі типи задач управління, зокрема, – особливості задачі управління розвитком систем. Показано, що саме ця і тільки ця задача є задачею інтелектуального управління. We have considered possible types of control problems, in particular – peculiarities of the control problems of systems’ development. It was shown that this and only this problem is a problem of intellectual control. Рассмотрены возможные типы задач управления, в частности, – особенности задачи управления развитием систем. Показано, что именно эта и только эта задача является задачей интеллектуального управления.