Про участь вчених НАН України в протидії COVID-19. Створення вакцин проти SARS-CoV-2 та COVID-19 в Україні: стан, проблеми та перспективи (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 9 червня 2021 р.) - Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді зазначено, що в установах НАН України, зокрема в Інституті
біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, Інституті біології клітини НАН
України, Інституті молекулярної біології і генетики HAH України, Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, активно ведуться роботи з розроблення прототипів вітчизняних РНК- та субодиничних вакцин проти коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає небезпечне вірусне захворювання COVID-19. The report states that in the institutions of the NAS of Ukraine, in particular at the Palladin Institute of Biochemistry of
the NAS of Ukraine, Institute of Cell Biology of the NAS of Ukraine, Institute of Molecular Biology and Genetics of the
NAS of Ukraine, Zabolotny Institute of Microbiology and Virology of the NAS of Ukraine, work is underway to develop
prototypes of domestic RNA and subunit vaccines against the coronavirus SARS-CoV-2, which causes the dangerous
viral disease COVID-19.