Відкриваючи Україну світові (до 80-річчя академіка НАН України Л.Г. Руденка) - Маруняк, Є.О.; Лісовський, С.А. (Вісник НАН України, 2021)
24 серпня виповнюється 80 років видатному українському географу, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1993), заслуженому діячеві науки і техніки України (2003), лауреату премії ім. В.І. Вернадського
НАН України (2003), фундатору і багаторічному директору (1991–2019) Інституту географії НАН України, доктору географічних наук (1984), професору (2001), академіку НАН України (2009) Леоніду Григоровичу Руденку. August, 24 marks the 80th anniversary of the outstanding Ukrainian geographer, Laureate of the State Prize of Ukraine
in Science and Technology (1993), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (2003), Laureate of Vernadskyi
Prize of NAS of Ukraine (2003), founder and long-term Director (1991–2019) of the Institute of Geography of the NAS
of Ukraine, Doctor of Geographical Sciences (1984), Professor (2001), Academician of the NAS of Ukraine (2009)
Leonid H. Rudenko.