Вирішення багатокритеріальної задачі оптимізації з використанням генетичного алгоритму та методу аналізу ієрархій - Бабенко, В.О.; Носовець, О.К. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
Розглянуто розробку алгоритму для вирішення багатокритеріальної задачі оптимізації з використанням генетичного алгоритму та методу аналізу ієрархій. В роботі наведено етапи виконання алгоритму та результати його використання на прикладі підбору варіанта лікування пацієнтів зі складними вродженими вадами серця. Моделювання виконувалось методом групового урахування аргументів (МГУА) з використанням програмного забезпечення GMDH Shell DS. The development of algorithm for solving multi-objective optimization problem using genetic algorithm with analytic hierarchy process and the results of its use in selecting a treatment option for patients with complex congenital heart defects are considered. Modeling was performed using group method of data handling (GMDH) in GMDH Shell DS software. Рассмотрено разработку алгоритма для решения многокритериальной задачи оптимизации с использованием генетического алгоритма и метода анализа иерархий, а также результаты его использования на примере подбора варианта лечения пациентов с тяжелыми врожденными пороками сердца. Моделирование выполнялось методом группового учѐта аргументов (МГУА) с использованием программного обеспечения GMDH Shell DS.