Класифікація станів печінки при дифузних захворюваннях на основі статистичних показників текстури ультразвукових зображень та МГУА - Настенко, Є.А.; Дикан, І.М.; Тарасюк, Б.А.; Павлов, В.А.; Бабенко, В. О.; Круглий, В.В.; Диба, М.Б.; Солодущенко, В.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
В статті розглянуто побудова класифікаторів стану норма-патологія по статистичним показникам текстури УЗ зображень при дифузних захворюваннях печінки. Запропоновано ряд нових показників для розрізнення текстури класів. Класифікатори побудовано методом групового урахування аргументів (МГУА) з використанням програмного забезпечення GMDH Shell DS. Робота виконана на даних, що було надано інститутом ядерної медицини і променевої діагностики НАМН України The article deals with the construction of the norm-pathology states classifiers according to statistical features of the ultrasound images texture in diffuse liver diseases. A number of new features are proposed to distinguish the texture of classes. The classifiers are constructed using the Group Method of Data Handling (GMDH) using GMDH Shell DS software. The work was performed on data, had provided by the Nuclear Medicine and Radiation Diagnostics Institute of the National Academy of Medical Sciences of Ukraine. В статье рассмотрено построение классификаторов состояния норма-патология по статистическим показателям текстуры УЗ изображений при диффузных заболеваниях печени. Предложен ряд новых показателей для различения текстуры классов. Классификаторы построены методом группового учета аргументов (МГУА) с использованием программного обеспечения GMDH Shell DS. Работа выполнена на данных, предоставленных институтом ядерной медицины и лучевой диагностики НАМН Украины.