Методологічні засади моделювання оцінки стійкості функціонування підприємств агропромислово-фінансової групи - Соболевська, Л.І. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
У якості предметної області розглядаємо підприємства, що входять до складу агропромислово - фінансової групи (АПФГ) і створюють технологічний ланцюг підприємств по вирощуванню зернових, їх зберіганню, переробці та збуту. З урахуванням інформаційних потоків між підсистемами АПФГ представлено формалізовану модель предметної області як сукупність взаємопов’язаних підсистем, розглянуто підходи до оцінки ефективності та стійкості функціонування підприємств агропромислово-фінансової групи. As a management object the author considers enterprises which are parts to an agro-industrial financial group (AIFG) and comprise a technological chain of enterprises specialized in growing, storage, processing and selling of grain crops. Taking into account the information flows existing between AIFG subsystems, the article presents a formalized model of the subject area as a complex of interconnected subsystems; it also deals with approaches to assessment of efficiency and sustainability of AIFG enterprises’ functioning. В качестве предметной области рассматриваем предприятия, которые входят в состав агропромышленно – финансовой группы (АПФГ) и образуют технологическую цепь предприятий, связанных с выращиванием зерновых, их сбережением, переработкой и сбытом. С учетом информационных потоков между подсистемами АПФГ представлена формализованная модель предметной области как совокупность взаимосвязанных подсистем, рассмотрены подходы к оценке эффективности и устойчивости функционирования предприятий агропромышленно – финансовой группы.