Розробка структури бази даних металів та сплавів для задач ливарного виробництва - Токова, О.В.; Сьоміна, Л.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
Проаналізовано вимоги до бази даних в галузі ливарного виробництва. Наведено опис установки для лиття, яка використовується у Фізико-технічному інституті металів та сплавів, на фахівців якого орієнтована база даних, що розробляється. Наведено структурну схему бази даних, а також загальну схему програмного продукту для підтримки рішень ливарника, в основу якого ця база буде входити. Наведено зв’язки між елементами такої бази даних. Проанализированы требования к базе данных в области литейного производства. Приведено описание установки для литья, которая применяется я в Физико-техническом институте металлов и сплавов, на специалистов которого ориентирована база данных, которая разрабатывается. Приведена структурная схема базы данных, а также общая схема программного продукта для поддержки решений литейщика, в основу которого эта база будет положена. Приведены взаимосвязи между элементами такой базы данных. The requirements for the database in the field of foundry are analyzed. The description of the casting installation, which uses at the Physicotechnical Institute of Metals and Alloys, is given. The specialists of this institute will be users of the base that is being developed. The structural diagram of the database, as well as the general scheme of the software product to support the decisions of the caster, based on which this database will be based, is given. The relationships between the elements of such a database are given.