Життєвий шлях космічного геолога (до 90-річчя академіка НАН України В. І. Лялька) (Вісник НАН України, 2021)
1 вересня виповнюється 90 років відомому вченому в галузі аерокосмічних досліджень Землі, геології, гідрогеології, геоекології, геотермії, лауреату Державних премій УРСР (1989) та України (2004) в галузі науки і техніки, заслуженому діячу науки і техніки України (1997), лауреату премії ім. В.І. Вернадського НАН України (1986), фундатору і першому директору (1992—2016) Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук НАН України (нині — почесному директору), доктору геолого-мінералогічних наук (1973), професору (1986), академіку НАН України (2010) Вадиму Івановичу Ляльку. September 1 marks the 90th anniversary of the famous scientist in the field of aerospace research of the Earth, geology, hydrogeology, geoecology, geothermy, laureate of the State Prizes of the UkrSSR (1989) and Ukraine (2004) in Science and Technology, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1997), laureate of V.I. Vernadsky Prize of the NAS of Ukraine (1986), founder and first Director (1992–2016) of the Scientific Center for Aerospace Research of the Earth of the Institute of Geological Sciences of NAS of Ukraine (now Honorary Director), Doctor of Geological and Mineralogical Sciences (1973), Professor (1986), Academician of the NAS of Ukraine (2010) Vadim I. Lyalko.