Вагомі здобутки науково-практичної діяльності Михайла Ільченка (до 80-річчя академіка НАН України М.Ю. Ільченка) - Сергієнко, І.В. (Вісник НАН України, 2021)
13 вересня виповнюється 80 років відомому українському вченому в галузі радіоелектроніки, радіотехніки надвисоких частот і телекомунікацій, лауреату Державних премій УРСР (1983), СРСР (1989) і України (2004) в галузі науки і техніки, заслуженому діячеві науки і техніки України (1992), лауреату премії ім. С.О. Лебедєва НАН України (2000), організатору і науковому керівнику Навчально-наукового інституту телекомунікаційних систем Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», доктору технічних наук (1980), професору (1983), академіку НАН України (2012) Михайлу Юхимовичу Ільченку. September 13 marks the 80th anniversary of the famous Ukrainian scientist in the field of radio electronics, ultra-high frequency radio and telecommunications, winner of the State Prizes of the USSR (1983), UkrSSR (1989) and Ukraine (2004) in Science and Technology, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1992), winner of the S.O. Lebedev Prize of the NAS of Ukraine (2000), organizer and research supervisor of the Educational and Scientific Institute of Telecommunication Systems of National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute,” Doctor of Technical Sciences (1980), Professor (1983), Academician of the NAS of Ukraine (2012) Mykhaylo Yu. Ilchenko.