Весільний обряд українців Придунав’я - Телеуця, В. (Фольклористичні зошити, 2008)
У розвідці простежується еволюція весільного обряду українців південного регіону. З’ясовуючи особливості весільної звичаєвості Придунав’я, автор відзначає тенденцію до скорочення дійства та використання «чужоетнічних» елементів у цьому циклі. В статье исследуется эволюция свадебного обряда украинцев южного региона. Выясняя особенности свадебных традиций Придунавья, автор выделяет тенденцию к сокращению действия и использование «чужоэтнических» элементов в этом цикле. The evolution of wedding ceremony of Ukrainians of Southern region is investigated in this article. Clearing the peculiarities of wedding traditions of Danubian territory the author underline the tendency to shorten actions and usage of strange ethnic elements in this cycle.