Быстрый поиск сходных графов по расстоянию редактирования - Рачковский, Д.А. (Кибернетика и системный анализ, 2019)
Дан обзор индексных структур для быстрого поиска по сходству объектов, представленных деревьями и графами. В качестве меры сходства использовано расстояние редактирования. Рассмотрено выполнение запросов точного поиска по сходству. В основном представлены алгоритмы на основе стратегии фильтрации и уточнения, использующие обратное индексирование. Кроме того, рассмотрены алгоритмы точного вычисления расстояния редактирования графов и его нижних и верхних границ. Наведено огляд індексних структур для швидкого пошуку за схожістю об’єктів, поданих деревами та графами. Як міру схожості використано відстань редагування. Розглянуто виконання запитів точного пошуку за схожістю. В основному описано алгоритми на основі стратегії фільтрації та уточнення, які використовують обернене індексування. Крім того, розглянуто алгоритми точного обчислення відстані редагування графів та її нижніх і верхніх меж. This survey article considers index structures for fast similarity search for objects represented by trees and graphs. The edit distance is used as a measure of similarity. The execution of exact similarity search queries is considered. Algorithms based on filter-and-refine strategy using inverted indexing are mainly presented. Algorithms for accurate calculation of the graph edit distance and its lower and upper bounds are also considered.