Поховальні звичаї та обряди на Південному Підляшші - Ігнатюк, І. (Фольклористичні зошити, 2008)
Стаття репрезентує опис поховальних обрядів та вірувань, пов’язаних із ними, що побутують на території Південного Підляшшя. Серед інших матеріалів – зразки пісень, що співалися при померлому. Автор наводить як українські, так і польські тексти. Статья представляет описание похоронных обрядов и связанных с ними верований, что бытуют на территории Южного Подляшья. Среди других материалов – образцы песен, которые пелись возле усопшего. Автор приводит пример как украинских, так и польских текстов. This article represents the description of funeral ceremonies and beliefs related ti them at the area of Southern Pydlyassha. Among various materials the article pays reader’s attention to the examples of the songs, which were sang in front of the dead as a part of funeral ceremony. Author gives examples of both Ukrainian and Polish texts.