Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В. І. Вернадського НАН України: на межі тисячоліть (до 90-річчя заснування установи) - Пехньо, В.І.; Коваль, Л.Б. (Вісник НАН України, 2021)
12 вересня 2021 р. виповнилося 90 років від фактичного дня створення Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України — одного з найстаріших центрів академічної хімічної науки. У статті висвітлено історію створення Інституту, становлення і розвиток основних наукових напрямів та вагомі здобутки його співробітників. September 12, 2021 marked the 90th anniversary of the actual day of creation of the Vernadsky Institute of General and Inorganic Chemistry of the NAS of Ukraine, one of the oldest centers of academic chemical science. The article highlights the history of creation of the Institute, formation and development of major research areas and significant achievements of its staff.