Дослідження українських похоронних голосінь у науковій спадщині Іларіона Свєнціцького - Шутак, О. (Фольклористичні зошити, 2008)
Одним із об’єктів фольклористичних студій Іларіона Свєнціцького стали похоронні плачі. Пропонована стаття вказує на вагомість внеску дослідника у вивчення цього художнього жанру української народної словесності, що полягає в детальному аналізі творів та масштабних публікаціях текстів похоронної поезії. Одним из объектов фольклористических студий Иллариона Свенцицкого стали похоронные плачи. Данная статья показывает значительность вклада исследователя в изучение этого художественного жанра украинской народной словесности, которая состоит в детальном анализе песен и масштабных публикациях текстов похоронной поэзии. One of the objects of folkloristic workshops of Ilarion Svjentsits’kiy is funeral lamentations. This article points out the significance of scho lar’ s contribution to the study of this Ukrainian folklore genre of art, which consists in detailed analysis of such works and extensive publications of the texts of funeral poetry.