Листи Параски Плитки – невивчене джерело етнокультури - Качкан, В. (Фольклористичні зошити, 2008)
Автор статті привертає увагу до постаті Параски Плитки як носія етнокультурної традиції. Основним джерелом для з’ясування її значимості виступає уцілілий фрагмент епістолярію, частина якого наведена у статті. Автор статьи акцентирует внимание на личности Параски Плытки как носителя этнокультурной традиции. Основным источником для выяснения ее значительности выступает сохранившийся фрагмент ее эпистолярия, часть которого приведена в статье. Author of the article pays reader’s attention to the figure of Paraska Plitka as a representative of Ukrainian ethnocultural tradition. The main source for elucidation of her importance is uninjured epistolary fragment , a part of which is in the article.