Національна ідентичність та національна самоідентифікація як підсвідомі складові національних традицій в умовах Півдня України - Телеуця, В. (Фольклористичні зошити, 2009)
У статті порушено проблему динаміки політичних та культурних процесів у Басарабії на історичному тлі ХVІІІ –ХХІ ст. та впливу політичних факторів на національну самосвідомість. В статье рассматривается проблема динамики политических и культурных процессов в Бесарабии на историческом фоне ХVІІІ –ХХІ в., а также влияние политических факторов на национальное самосознание. The article touch up on a subject and problem of dynamic the political and cultural processes in Bassarabia on a historical sight of ХVІІІ –ХХІ centuries and political factors influence on the national selfconscious.