«Невістка – чужа кістка» - Подолюк, С. (Фольклористичні зошити, 2009)
У статті розглядається питання історичної та генетичної семантики образу невістки, утвердження основних його звичаєвих функцій та синхронізації останніх з доісторичними прототипами. В статье рассматривается вопрос исторической и генетической семантики образа невестки, утверждения его главных обрядных функций, а также синхронизации последних с доисторическими прототипами. The article consider with the question of historical and genetic semantics of the person of the daughter-in-law, consolidations the main traditional functions and synhronisation the last prehistorical prototypes.