Зимовий календарний фольклор молдаван Басарабії - Антохі, Л. (Фольклористичні зошити, 2009)
Пропонована стаття – спроба з’ясування специфіки різдвяно-новорічної традиції молдован Басарабії. Уміщені фольклорні записи дозволяють скласти враження про основну тематичну спрямованість зимової календарної пісенності регіону. Данная статья – попытка объяснения специфики рождественско-новогодней традиции молдован Бесарабии. Собранные фольклорные записи позволяют составить впечатление о тематическом уклоне зимней календарной песенности региона. The suggested article is the attempt to ascertain the specific of Christmas and New Year’s traditions of Bessarabian Moldovans. The contained folk-lore notes give the possibility to make the opinion about the main thematic direction of winter calendar songs of the region.