Купальська жертва в археологічному та етнографічному контекстах - Кудрявцева, З. (Фольклористичні зошити, 2010)
Основне питання статті – генеза жертв, аналогічних купальським. Порушувана проблема розглядається на широкому археологічному та етнографічному матеріалі, що в практиці української фольклористики робиться уперше. Основное задание статьи – генезис жертв, которые аналогичны купальским. Этот вопрос рассматривается с помощью широкого археологического и этнографического материала, что в практике украинской фольклористики делается впервые. The main question of the article is the genesis of victims which are analogous to Kupala. The affected problem is considered on the wide archaeological and ethnographical material that is done first in the practice of Ukrainian folkloristics.