Танечні пісні архіву Полісько-Волинського народознавчого центру: регіонально-жанрова специфіка - Остапюк, О. (Фольклористичні зошити, 2010)
На основі текстів танечних пісень, що знаходяться в архівних матеріалах Інституту культурної антропології, з’ясовується їх жанрова специфіка, аналізуються функціональні, тематичні та ритмомелодичні відмінності регіональних різновидів поетичних моностроф. На основе текстов плясовых песен, которые находятся в архиве Института культурной антропологии, исследуется их жанровая специфика, анализируются функциональные, тематические и ритмомелодические отличия региональных видов поэтических моностроф. On the base dance songs of archives materials of Institute culture anthropology author defines their genreous specific, analyses functional, rhythmical and contental peculiarities of regional varieties of dance songs.