Динаміка деяких календарно-обрядових форм (на прикладі весняно-літнього фольклору румун Басарабії та українців Західного Полісся) - Антохі, Л. (Фольклористичні зошити, 2010)
У зіставленні та взаємодоповненні української і румунської календарної обрядовості авторка робить спробу реконструкції загального походження деяких весняних календарних обрядодій. В сопоставлении и взаимодополнении украинской и румынской календарной обрядовости автор пытается реконструировать общее происхождение некоторых весенних календарных обрядодействий. In comparatively and interchangeability of Ukrainian and Romanian calendar ceremonies the author try to make a reconstruction of a common origin of some spring calendar ceremony.