Гендерні аспекти сексуальної моралі в ОУН і УПА у 1940—1950-х роках - Гавришко, М. (Український визвольний рух, 2015)
У статті проаналізовано подвійні моральні стандарти щодо чоловічої і жіночої сексуальності в ОУН і УПА у 40-50-х роках ХХ століття. Визначено причини їх появи, особливості функціонування і вплив на гендерні відносини і становище жінок у підпіллі ОУН і повстанському русі. Double moral standards for women and men sexuality in the OUN and UPA in 1940-1950’s were analyzed in this article. The author outlined the causes of their appearance, peculiarities of their functioning and impact on gender relations and status of women in the OUN underground and insurgent movement.