"Друже Рубан!..", або про використання фальсифікатів у історичних дискусіях - Рябенко, С. (Український визвольний рух, 2016)
У статті розглянуто витоки історичного міфу про існування наказу командування УПА про «цілковите винищення польського населення» на Волині в 1943 р. Простежено першоджерела, на які посилаються прихильники міфу, та доведено, що такого наказу керівництва УПА не було, а цитати з «наказу» є фальсифікатами. In the article the author examined the historical myth about UPA Command’s order on the “complete extermination of the Polish population” in Volhynia in 1943. Primary sources referred to by the myth’s supporters were traced and it was proven that such an order did not exist at all and the quotes from the ‘order’ are forgeries.