Бердичівська операція корпусу Січових стрільців навесні 1919 р. - Ковальчук, М. (Український визвольний рух, 2016)
На підставі спогадів і документів висвітлено перебіг військової операції корпусу Січових стрільців під час контрнаступу армії УНР проти більшовиків наприкінці березня — на початку квітня 1919 р. Докладно реконструйовано бойові події, проаналізовано наявні в історіографії помилки й неточності, внесено корективи до вже усталених історичних знань. Basing of memories and documents the author researches the course of the military operation of Sich Riflemen Corps during the overall UPR Army counter-offensive against Bolsheviks (end of March — beginning of April 1919). The author reconstructs military actions in detail, analyses actual mistakes and inaccuracies, fixes the available historical knowledge.