Нацистські та радянські репресії проти ОУН(р) у Запорізькій області - Щур, Ю. (Український визвольний рух, 2016)
У статті на основі масиву розсекречених документів здійснено спробу описати діяльність нацистських та радянських органів державної безпеки у боротьбі проти осередків ОУН(р) на території Запорізької області під час нацистської окупації в 1942—1943 рр. та в перші роки після повернення радянської влади. Значна увага присвячена аналізу процесів, пов’язаних зі структурними одиницями націоналістичного підпілля на периферії. In this article, basing on declassified documents, the author attempted to describe the activities of the Nazi and Soviet State Security organs in their struggle against OUN(r) cells on the territory of Zaporizhzhia Oblast during the period of the Nazi occupation 1942—1943 and during the first years after the Soviet regime returned. Much attention was devoted to the analysis of the processes related with structural units of the nationalist underground at the periphery.