Роль політв’язнів у економічному зростанні Російської Федерації (на прикладі Норильського нікелевого комбінату) - Бондарук, Л. (Український визвольний рух, 2016)
У статті розглядається історія побудови одного з найпотужніших виробничих об’єктів Російської Федерації, простежується роль політичних в’язнів у його побудові і функціонуванні, дається характеристика сучасної діяльності, ставиться питання про компенсацію за використання праці осіб, що були репресованими радянською тоталітарною системою. The article considers the history of construction of one of the most powerful facilities of the Russian Federation, traces the role of political prisoners in its construction and performance, characterizes its modern operation and puts a question of compensation for the exploitation of the repressed by the Soviet totalitarian system people.