Флуктуації процедури стахостичної апроксимації з імпульсними збуреннями - Семенюк, С.А.; Чабанюк, Я.М. (Таврический вестник информатики и математики, 2010)
Поведение флуктуаций процедури стахостической аппроксимации (ПСА) характерезует скорость восхождения системы к точке равновесия. В работе рассматриваются свойства флуктуаций ПСА с импульсными возмущением в окрестности точки равновесия усредненной системы. В дальнейшем это позволит рассматривать проблемы асимптотической поведения ПСА. Поведінка флуктуацій процедури стахостичної апроксимації (ПСА) характеризує швидкість сходження системи до точки рівноваги. В цій роботі розглядаються властивості флуктуацій ПСА з імпульсними збуренням в околі точки рівноваги усередненої системи. В подальшому це дасть змогу розглядати проблеми асимптотичної поведінки ПСА. Behavior of the Stochastic approximation procedure (SAP) fluctuations characterize the system convergence speed. In this paper we consider properties of the SAP fluctuations in the case when the regression function is perturbed by the Markov impulsive process near the equilibrium point of the averaged system. As a result it will allow to consider the SAP asymptotic behavior.