Функціональне моделювання та стратегічне проєктування для регламентації стратегії підприємства - Латишева, О.В.; Підгора, Є.О.; Фокін, В.С. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
У статті досліджуються підходи побудови бізнес-процесу формування стратегії підприємства. Представлено процедуру застосування методології функціонального моделювання і графічного представлення процесів нотації IDEF0 (англ. Integration Definition for Function Modeling) для процедури розробки стратегії підприємства. Складено алгоритм моделювання процедури формування стратегії підприємства, для чого наведено діаграму SADT (Structured Analysis and Design Teqnique) та представлено її декомпозицію за основними елементами та етапами. В статье исследуются подходы построения бизнес-процесса формирования стратеги предприятия. Представлена процедура применения методологии функционального моделирования и графического представления процессов нотации IDEF0 (англ. Integration Definition for Function Modeling) для процедуры разработки стратегии предприятия. Составлен алгоритм моделирования процедуры формирования стратегии предприятия, для чего приведена диаграмма SADT (Structured Analysis and Design Teqnique) и представлена ее декомпозиция по основным элементам и этапам. The article investigates the approaches of building business process, forming the strategy of the enterprise. The procedure of methodology usage for functional modeling and graphical representation of IDEF0 notation processes (English Integration Definition for Function Modeling) for the procedure of enterprise strategy development is presented. The algorithm of procedure modeling for forming the company's strategy is developed and for that the SADT (Structured Analysis and Design Teqnique) diagram and its decomposition by the main elements and stages is presented.