Відносини та співпраця між Організацією українських націоналістів і литовським представником у Німеччині — Казісом Шкірпою в 1939—1941 рр. - Язавіта, С. (Український визвольний рух, 2017)
У статті проаналізовано відносини між представником Литви в Берліні — Казісом Шкірпою з одного боку та членами Організації українських націоналістів з іншого. Автор ідентифікував членів ОУН, які співпрацювали з Казісом Шкірпою в Берліні; виявив як, на їхню думку, ця співпраця могла допомогти в досягненні головної мети — здобутті литовської та української державності, а також проаналізував, чому ці ідеї не могли забезпечити здобуття державності обох країн. The article analyses relations between Lithuania representative in Berlin Kazys Škirpa from one side and members of Organisation of Ukraine Nationalists (OUN) from another side. The author identified members of OUN who cooperated with Kazys Škirpa in Berlin, found out how they all tought this cooperation could help to achieve main aim — Lithuania‘s and Ukraine‘s statehood, and analysed why these ideas were not able to secure both countries‘ statehoods.