Відновлення Української держави 1941 р. у спогадах Володимира Горбового - Іванущенко, Г. (Український визвольний рух, 2017)
Стаття розповідає про підготовку та проголошення Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 р. крізь призму спогадів діяча УВО і ОУН, Головного судді ОУН(б) Володимира Горбового «Погода совісті». Особливу увагу приділено діяльності Українського національного комітету, який очолював Горбовий, його стосункам з Українським центральним комітетом В. Кубійовича й ОУН(м) та німецькими інстанціями. The article tells about preparation and proclamation of the Ukrainian State Reestablishment Act of the June, 30 1941 through the prism of UVO and OUN activist, OUN(B) Chief Judge Volodymyr Gorbovyi’s memories “The Weather of Conscience”. Particular attention is paid to the work of Ukrainian National Committee lead by Gorbovyi, its relationship with V. Kubiyovych’s Ukrainian Central Committee and OUN(M), and German agencies.