Pro and Contra: Акт відновлення Української держави 1941 р. в інтелектуальних дискусіях північноамериканської діаспори - Примаченко, Я. (Український визвольний рух, 2017)
У статті досліджено, як у ході дискусій у середовищі північноамериканської української діаспори відбувалося становлення історіографії Акта відновлення Української держави. Розглянуто напрацювання еміграційних істориків з ОУН(б) й ОУН(м), а також представників поміркованих політичиних течій. The article studies how within discussions in environment of the North American Ukrainian diaspora arised the foundation of the Ukrainian Statehood Reestablishment Act historiography. The author examined groundworks of the emigratory historians from OUN(B), OUN(M) and representatives of the moderate political trends.