Боротьба за терени впливу між радянськими партизанами та українськими повстанцями на Рівненщині восени 1943 р. - Сухих, А. (Український визвольний рух, 2017)
У статті досліджено протиборство між загонами УПА та радянськими партизанами («Переможці», Рівненське з’єднання № 2, ім. Берії, ім. Хрущова, Чернігівсько-Волинське та ін.) на теренах Рівненської області. Доведено, що пік протистояння припав на осінь 1943 р., причому намагання повстанців витіснити червоних за межі області виявилися невдалими. In the article the confrontation between UPA and Soviet partisan units (“Pobediteli”, Rivne Formation № 2; Beria, Khrushchev, Chernigiv and Volhynia formations etc) in Rivne Oblast lands is researched. The author proves that the confrontation peaked in autumn 1943 and all attempts by Ukrainian insurgents to oust the Reds off the Oblast limits failed.