Намагання ОУН(р) відновити мережу в Запорізькій області після закінчення німецько-радянської війни - Щур, Ю. (Український визвольний рух, 2017)
Стаття розповідає про відновлення антирадянського опору на Запоріжжі в 1947—1951 рр. Показано, що основним формами налагодження підпільної мережі була діяльність емісарів ОУН(р) із Західної України та утворення стихійних організацій (як от: «Група українських підпільників») з їх подальшими контактами з ОУН. З’ясовано, що останньою задокументованою спробою організації осередку ОУН(р) у регіоні була діяльність П. Петрука-‘Ворон’, ‘Яструба’ в 1951 р. The article tells about recommencement of the Anti-Soviet resistance in Zaporizhia region in 1947—1951. It is revealed that the most widespread ways of establishing underground network were OUN(R) emissarys’ from Western Ukraine activities and grassroots organizations emergence (i. e. “Group of the Ukrainian Underground Workers”) with their following contacts with OUN. It is found out, that the activity of P. Petruk, alias ‘Voron’,’Yastrub’, in 1951 was the last documented attempt to organize an OUN(R) cell in the region.