"Ойкос" і "економіка": грецька спадщина у сучасній економічній думці - Попельнюк, Б. (Український історичний збірник, 2017)
Стаття присвячена комплексному дослідженню термінів «ойкос», «економіка» зі «сторони» давніх греків. Предметом вивчення є «ойкономікос» — «домострой» — як природний господарський лад, економічний порядок. Проаналізовано уявлення про «домострой» як характерну рису економічного розвитку грецьких полісів в V–IV вв. до н. е. The article is devoted to the complex research of terms “oikos”,”economy” from the ancient greek’s point of view. Notion“oikonomicos” — “domostroy” is a special field of article which is dealt with as natural and householding, economic order. Conceptions about “domostroy”as a pecular feature of economic life of greek polises in V–IV c. B.C. are examined.