Залізнична катастрофа на станції Київ-Пасажирський 18 січня 1918 року - Скальський, В. (Український історичний збірник, 2017)
У статті дається незадовільна оцінка стану досліджень історії техногенних аварій та катастроф в історії України, наголошено на важливості та перспективності подібних студій. Публікуються документи, що висвітлюють
одну із найбільших транспортних аварій в історії України — залізничну
катастрофу на станції Київ-І Пасажирський у січні 1918 р. The article provides a poor assessment of Historical Research of technogenic
accidents and disasters in the history of Ukraine. Disaster studies are important and
perspective in Ukraine.
It’s publication newspaper article about one of the largest transport accidents in
the history of Ukraine — a railway accident at the station Kyiv I-Passenger, January
1918.