Від бактеріофага до вірусів рослин (пам’яті відомих українських вірусологів В. Г. Дроботька і С. М. Московця) - Коваленко, О.Г.; Підгорський, В.С. (Вісник НАН України, 2021)
Статтю присвячено пам’яті відомих українських учених у галузі мікробіології і вірусології академіка АН УРСР Віктора Григоровича Дроботька (1885—1966) і члена-кореспондента АН УРСР Семена Микитовича Московця (1900—1971). Розглянуто особистий внесок кожного з них у розвиток вірусології в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного
НАН України. The article is dedicated to the memory of famous Ukrainian scientists in the field of microbiology and virology, Academician
of the AS of UkrSSR Victor Grigorovich Drobotko (1885-1966) and Corresponding Member of the AS of UkrSSR
Semyon Mykitovych Moskovets (1900-1971). The personal contribution of each of them to the development of virology
at the Zabolotny Institute of Microbiology and Virology of the NAS of Ukraine is considered.