Просторовий розподіл хмарності на атмосферних фронтах різного типу в Україні - Заболоцька, Т.М.; Підгурська, В.М.; Шпиталь, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Визначено просторовий розподіл хмар різних форм відносно приземної лінії фронту за даними літакового зондування атмосфери. Виконано аналіз близько 2000 хмарних систем, які спостерігали на атмосферних фронтах, що характерні для території України: теплому, холодному, оклюзії, холодному з хвилями та вторинному холодному. Определено пространственное распределение облаков различных форм относительно приземной линии фронта по данным самолетного зондирования атмосферы. Выполнен анализ около 2000 облачных систем, наблюдавшихся на атмосферных фронтах, характерных для территории Украины: теплом, холодном, окклюзии, холодном с волнами и вторичном холодном.