Про Буго-Прип’ятський шлях у середині XIV ст. - Козубовський, Г. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2015)
Стаття присвячена проблемі торговельних і економічних
зв’язків між Мазовією й русько-литовськими князівствами.
Аналізується питання про існування торговельних шляхів в басейні Прип’яті в середині XIV cт. Знахідки празьких грошів Яна І
Люксембурзького (1310–1346) і Карла І (1346–1378) позначають
найважливіші центри на торговому шляху в середині XIV cт. Статья посвящена проблемам экономических связей между
Мазовией и русско-литовскими княжествами. Анализируется вопрос о существовании торговых путей в бассейне р. Припять в
XIV в. Находки пражских грошей Яна I Люксембургского (1310–1346) и Карла I (1346–1378) обозначают важнейшие центры на
торговом пути в середине XIV в. The article is devoted to the problems of the trade and economic relations
between Mazowij and Russian-Lithuania principalities. An
issue of trade routes existence in the Prypiat river reign in the middle
of the 14th century is analysed. The findines of John I of Luxembourg
(1310–1346) and Karl I (1346–1378) marc the most important centers
on the trade routes in the middle of the 14th century.