Українці на етнічних картах першої половини ХІХ ст. - Падюка, Н. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2015)
У статті розглядаються етнічні карти другої половини XVIII –
першої половини ХІХ ст., які відображають ареал розселення
українців. Зокрема, аналізуються ті, які фіксують українсько-білоруську, українсько-російську, українсько-румунську, українсько-словацьку та українсько-угорську етнічні межи. В статье рассматриваются этнические карты второй половины
XVIII – первой половины ХІХ вв., изображающие ареал расселения украинцев. В том числе, анализируются те, что фиксируют
украинско-белорусскую, украинско-российскую, украинско-румынскую, украинско-словацкую и украинско-венгерскую границы. The article investigates ethnic maps of the second half of the 18th –
the first half of the 19th centuries that reflect the area of Ukrainian
settlement. In particular, author analysis the maps that record the
Ukrainian-Belarusian, Ukrainian-Russian, Ukrainian-Romanian,
Ukrainian-Slovak and Ukrainian-Hungarian ethnic landmark.