Адаптація системи моніторингу поверхневих вод Державної гідрометеорологічної служби МНС України до положень Водної Рамкової Директиви ЄС - Осадча, Н.М.; Клебанова, Н.С.; Осадчий, В.І.; Набиванець, Ю.Б. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Виконано узагальнення основних вимог Водної Рамкової Директиви ЄС до проведення моніторингу поверхневих вод. Розроблено пропозиції для адаптації державної системи гідрометеорологічних спостережень за забрудненням поверхневих вод до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС. Выполнено обобщение основных требований Водной Рамочной Директивы к проведению мониторинга поверхностных вод. Разработаны предложения по адаптации государственной системы гидрометеорологических наблюдений за загрязнением поверхностных вод к требованиям Водной Рамочной Директивы ЕС.